Antwerpen

ARRANGEMENT ANTWERPEN

Programma*:

10.30 – 12.00 uur: Havenrondvaart

Om een haven te verkennen, biedt een boot natuurlijk het beste perspectief: u kunt zien hoe de haven gegroeid is. Aanvankelijk lagen de kades in de stad en met elke uitbreiding schoof de haven verder op naar het noorden. We vertrekken in de oude stadshaven aan het Kattendijkdok – niet bepaald klein – maar een huidig containerschip kan er onmogelijk in. Dat wordt snel duidelijk als we enkele van die zeereuzen ontmoeten: de grootste zijn 400 meter lang, dat zijn 100 auto’s achter elkaar!

12.00-13.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

13.30-14.30 uur: Bezoek Kathedraal

Na 169 jaar bouwen [1352-1521] verrees de kathedraal met zijn 123 meter hoogte boven Antwerpen. Het is het grootste gotische bouwwerk van de Nederlanden.  De kathedraal is een enorme schatkamer met verschillende kunstwerken van onder andere Rubens. Na twintig jaar restauratie schittert de zevenbeukige kerk opnieuw in al haar architectonische pracht. Blikvangers zijn zeker Rubens’ ‘Kruisoprichting‘ en ‘Kruisafneming‘.
Een bezoek aan Antwerpen zonder de kathedraal te zien, is eigenlijk ondenkbaar.


14.30-16.00 uur: Fotozoektocht  door het oude centrum van Antwerpen 

Tijdens de fotozoektocht door Antwerpen komen jullie op de mooiste plekjes van de stad en komen jullie alles te weten over de Antwerpen en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

’t Pakhuis is één van die huisbrouwerijen waar nog op de authentieke wijze bier wordt gebrouwen, dat wil zeggen met louter natuurlijke grondstoffen, zonder filtrage en zonder pasteurisatie. In ongeveer een uur wordt er verteld over het brouwproces, hun huisgebrouwen bieren en anekdotes over bier.
Oftewel alles over BIER! En natuurlijk worden ondertussen de 3 huisgebrouwen bieren geproefd!

17.00-18.00 uur: Fotozoektocht door het oude centrum van Antwerpen

Tijdens de fotozoektocht door Antwerpen komen jullie op de mooiste plekjes van de stad en komen jullie alles te weten over de Antwerpen en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

18.00 – 21.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 10 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@city-xplore.nl