Bergen op Zoom

ARRANGEMENT BERGEN OP ZOOM

Programma*:

10.00 – 11.00 uur: Thee/koffie met gebak (naar keuze)

11.00-12.00 uur: Fotozoektocht door het oude centrum van Bergen op Zoom

Tijdens de fotozoektocht door de mooie vestingstad  komen jullie op de mooiste plekjes van Bergen op Zoom en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

12.00-13.30 Lunch (restaurant naar keuze)

13.30-15.00 uur: Bezoek Markiezenhof

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is meer dan een museum. Beleef het verleden, heden en toekomst in het oudste stadspaleis van Nederland. Het Markiezenhof is ontstaan in de periode tussen 1485 en circa 1520, als resultaat van een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren van Bergen op Zoom.

Het Markiezenhof heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad. Zo is het complex in het verleden gebruikt als: adellijk woonpaleis, bestuurscentrum van het Markiezaat, militair hospitaal en als kazerne (1819-1957). In 1968 besloot men het gebouw voor publiek open te stellen door er een museum van te maken. Anno nu herbergt het Markiezenhof drie musea (stad & regio, kermis en internationale politieke spotprenten). Ga op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen en je  krijgt een beeld van de geschiedenis van stad en regio.

15.00-15.30 uur: Beklimming Peperbustoren

De toren dankt zijn naam aan de  eigenaardige bekroning die lijkt op een peperstrooier.
De toren van de kerk staat er al vanaf het midden van de 14e eeuw. Om hem  te beklimmen koopt u een kaartje bij de ingang aan de Kerkstraat.  Een vrij smalle trap brengt u naar de trans op 35 meter hoogte. In de opbouw daarboven is een carillon opgehangen van 48 klokken, gegoten door Eijsbouts. In de zomer geeft de stadsbeiaardier vaak concerten. Op de gewone uren speelt het klokkenspel echter door middel van een trommel die te zien is door een raampje op de trans.

15.30-17.00 uur: Fotozoektocht door het oude centrum van Bergen op Zoom 

17.00-18.00 uur: Bierproeverij Biercafé de Loco

Het pand waarin Biercafé de Loco is gevestigd dateert uit 1530 en dient al sinds 1870 als café. Binnen vind je nog de originele plafonds van bijna 500 jaar oud. De grote gewelvenkelder doet nu dienst als opslag voor hun bieren en wijnen. Tijdend de bierproeverij kun je genieten van 5 verschillende biertjes.

18.30 – 21.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 10 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@city-xplore.nl