Leuven

ARRANGEMENT LEUVEN

Programma*:

11.00 – 13.00 uur: Bezoek M-Museum

Het museum toont oude en nieuwe kunst geïnspireerd door de veelzijdigheid van Leuven. De collectie concentreert zich vooral rond de kunstproductie in Leuven en Brabant van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. Met onder meer Constantin Meunier, Jef Lambeaux en Georges Minne. Naast de vaste collectie presenteert M tijdelijke tentoonstellingen van zowel oude meesters als hedendaagse kunstenaars. Het gebouw van Belgisch toparchitect Stéphane Beel integreert historische panden en hedendaagse architectuur. Mis zeker de binnentuin en het dakterras niet.

13.00-14.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

14.30-16.00 uur: Fotozoektocht door het oude centrum van Leuven 

Tijdens de fotozoektocht door Leuven komen jullie op de mooiste plekjes van de stad en komen jullie alles te weten over de Leuven en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.


16.00-17.30 uur: Rondleiding Domus Brauhaus

De huisbrouwerij bestaat al sinds september 1985. In die tijd was Domus de eerste ambachtelijke huisbrouwerij van de Benelux. Een huisbrouwerij is een kleine brouwerij, rechtstreeks verbonden met een café. Of een café met zijn eigen brouwerijtje. De bierliefhebbers kunnen op die manier de alle bieren in optimale omstandigheden proeven. Er wordt nog steeds met kleinschalige apparatuur ambachtelijke goede bieren gebrouwen, zonder enig additief. Momenteel zijn er drie verschillende bieren die worden gebrouwen in hun eigen huisbrouwerij. De Con Domus en Nostra Domus kan men het hele jaar door drinken. Daarbovenop bieden ze ook nog een seizoensbier dat tevens voor wat afwisseling zorgt. (zie website voor andere mogelijkheden)

17.30-18.30 uur: Fotozoektocht door het oude centrum van Leuven (deel 2)

18.30 – 21.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 8 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@city-xplore.nl