Mechelen

ARRANGEMENT MECHELEN

Programma*:

10.00-11.00 uur: Bezoek + beklimming Sint-Romboutstoren

Beklim de Sint-Romboutstoren: geen betere manier om de stad te ontdekken dan met je hoofd in de wolken.

De Sint-Romboutstoren biedt je een totaalbeleving: zowel de skywalk óp de 97m hoge Toren, als de beklimming ernaartoe staan garant voor een unieke ervaring.

De bezoekersgids leidt je met interessante weetjes en opdrachten voor de jongsten doorheen de rijke geschiedenis van de Sint-Romboutstoren. Misschien kom je onderweg wel de torenwachter of de stadsbeiaardier tegen.

11.00-12.30 uur: Fotozoektocht door het oude centrum van Mechelen 

Tijdens de fotozoektocht door het prachtige Mechelen komen jullie op de mooiste plekjes van Mechelen en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

12.30-13.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

13.30 – 14.10 uur: Rondvaart door Mechelen

De Mechelse binnenstad leent zich uitstekend voor een bezoekje op het water.

De rondvaarten vertrekken midden in de historische binnenstad, aan het voetgangersbrugje tussen de Vismarkt en de Haverwerf. Dan varen jullie onder de Kraanbrug, door de mooie jachthaven. Jullie gaan verder door, onder de vroegere stadswallen aan de Winketpoort, tot in het Keerdok. Daar zien jullie het imposante Oud Zwembad (uit 1915), en de sluis die toegang geeft tot de rechtstreekse verbinding naar de Noordzee via de Schelde. Jullie keren om, varen terug de binnenstad in en zien jullie al de prachtige appartementen en lofts die zich ondertussen aan de Dijle genesteld hebben.

Terug in het centrum passeren jullie resten van de vroegere brouwerij Lamot, en varen onder de Hoogbrug door, de oudste stenen brug van Vlaanderen (1230). Daar voorbij zien jullie oude handelspanden waar vroeger kleine scheepswerven gevestigd waren, en het klooster van Diependael, waar het eerste ziekenhuis van Mechelen al van in de 12° eeuw functioneerde. Voorbij de Fonteinbrug varen jullie langs de Kruidtuin (door de Mechelaars “den Botaniek” genoemd) tot aan de Volmolen, het restant van een complex van verschillende watermolens. En dan terug, via de basiliek van OLV van Hanswijck, en de mooie zichten op de kerk van OLV over de Dijle, en via de prachtige houten gevels van “de Steur”, “de Waag”, en “de Zalm”, tot aan het vertrekpunt aan de gezellige Vismarkt.

14.15-15.00 uur: Fotozoektocht (deel II)

15.00-17.00 uur: Rondleiding Brouwerij het Anker

Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Door de jaren heen groeide Het Anker uit tot een internationaal gelauwerde brouwerij. De oude recepten vormen nog steeds de basis van het brouwproces en een variëteit aan hop en kruiden brengt de bieren op smaak. Kom langs en ontdek hoe Het Anker als één van de oudste brouwerijen in België (1471) de authenticiteit van vervlogen tijden doet heropleven.

Bezoek Brouwerij Het Anker onder leiding van een gids, individueel of in groep. Jullie doorkruisen de brouwerij en de whisky rijpingsmagazijnen. Op het dak van de brouwerij genieten jullie van het prachtige uitzicht over de stad Mechelen. Afsluiten doen jullie met een degustatie. Het bezoek duurt ca. 1u30 à 1u45. (incl. 2 biertjes)

17.00-18.30 uur: Fotozoektocht (deel III)

18.30 – 21.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 10 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@city-xplore.nl