Middelburg

ARRANGEMENT MIDDELBURG

Programma*:

11.00-12.00 uur: Rondvaart Middelburg 

Vaar mee met de rondvaart van Middelburg en bekijk deze historische stad vanaf het water.  Tijdens de rondvaart wordt u meegenomen langs de mooie grachtengordel, de passantenhaven tot in het stadshart van Middelburg. Middelburg was de tweede VOC stad van Nederland. Tegenwoordig is het de vijfde monumentenstad van Nederland en telt het ruim 1200 monumenten. Tijdens de tocht heeft u een schitterend uitzicht op de mooiste bezienswaardigheden van de stad. U vaart langs; de Lange Jan – het boegbeeld van Middelburg die met zijn 90.5 meter hoog boven de stad uit torent -, het VOC gebouw, de Oostkerk en de Kloveniersdoelen. De kapitein vertelt u tijdens de tocht alles over het ontstaan van de stad, haar rijke geschiedenis en de monumentale panden. De rondleiding wordt op verzoek in meerdere talen aangeboden

12.00-13.30 uur: Lunch (restaurant naar keuze)

13.30-15.00 uur: Bezoek Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in de middeleeuwse abdij van Middelburg. Met verrassende, eigentijdse presentaties zie je een onverwachte kant van Zeeland. Beleef de Tachtigjarige oorlog aan de hand van een serie unieke, wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw. Verwonder je in de Wonderkamers over de schatten en rariteiten die Zeeuwen eeuwenlang verzamelden. Laat je verrassen door de wervelende modepresentatie waarin streekdracht, mode en hedendaagse ontwerpen worden gecombineerd.

15.00-17.30 uur: Fotozoektocht door het centrum van Middelburg 

Tijdens de fotozoektocht door Middelburg komen jullie op de mooiste plekjes van Middelburg en komen jullie alles te weten over de stad en haar bezienswaardigheden.  Onderweg krijgen jullie leuke vragen en opdrachten.

17.30-19.00 uur: Rondleiding + proeverij (3 proefglaasjes) met amuse Stadsbrouwerij Middelburg

Stadsbrouwerij Middelburg is ontstaan vanuit Brouwerij Dienges.
Gaandeweg 2015 hebben ze de knoop doorgehakt, ze gaan een brouwerij met proeflokaal beginnen. Toen ze eind vorig jaar het pand aan de Korte Geere, hartje binnenstad van Middelburg, kochten, lag de naam Stadsbrouwerij Middelburg voor de hand.
Per 1 januari 2016 heten ze officieel Stadsbrouwerij Middelburg.
Het bier is in het Proeflokaal met zicht op de brouwketels en gistanks te proeven. Voor de niet bierhebbers staan er mooie wijnen, cider, sappen en frisdrank op de kaart. Naast proeven kunt u het bier ook kopen om mee te nemen, desgewenst in cadeauverpakking.

19.00 – 22.00 uur: Diner (restaurant naar keuze)

Aantal personen: minimaal 8 personen

* Andere tijden of combinaties zijn ook mogelijk.

Voor een vrijblijvende offerte-aanvraag stuur een email naar: info@city-xplore.nl