Homage to Humanity, Museum aan het Vrijthof, Maastricht

homage to humanity museum aan het vrijthof maastricht

Fotograaf Jimmy Nelson reist al jaren de wereld over om op de meest afgelegen plekken unieke gemeenschappen te fotograferen. Zijn doel is om met de indringende foto’s mensen bewust te maken van culturele diversiteit en de mate waarin deze wordt bedreigd. Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert de oeuvre-tentoonstelling ‘Homage to Humanity’ genoemd naar het iconische boek van Nelson. De expositie laat een omvangrijke selectie portretten van inheemse volkeren zien die dreigen te verdwijnen.

De tentoonstelling is t/m 15 maart 2020 te zien in Museum aan het Vrijthof, Maastricht. Voor meer informatie zie website: www.museumaanhetvrijthof.nl

Tip: Combineer de fotozoektocht met een bezoek aan Museum aan het Vrijthof.

Meer informatie over Jimmy Nelson:

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Jimmy Nelson werd geboren in Sevenoaks, Kent. Tijdens zijn jeugd woonde hij in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Toen hij acht jaar oud was werd hij naar Stonyhurst College gestuurd, een kostschool in Lancashire. Op zijn zestiende ontwikkelde hij de haaraandoening Alopecia totalis, waarbij er haren op het gehele lichaam plots uitvallen en vaak wegblijven. Hij verliet de kostschool in 1985 en begon op negentienjarige leeftijd Tibet te voet te doorkruisen. Hij nam een kleine camera mee en fotografeerde zijn reis, waarover hij ongeveer een jaar deed. Na zijn terugkeer ging Nelson werken als professioneel fotojournalist. Hij was onder meer actief in de conflictgebieden Afghanistan, Kasjmir en Joegoslavië. In 1992 kreeg Nelson van Royal Dutch Shell de opdracht om het boek Literary Portraits of China te produceren. Hiervoor reisde hij drie jaar met zijn vrouw Ashkaine Hora Adema door China. Hora Adema schreef het boek en Nelson maakte de foto’s. De foto’s werden wereldwijd tentoongesteld.
In 1997 ging Nelson werken in de advertentiebranche. Hij woont in Amsterdam en is de vader van drie kinderen.